Fordele ved koldtvandsterapi

Fordele ved koldtvandsterapi

Koldtvandsterapi er en metode, hvor man bruger koldt vand til at forbedre fysiske og mentale evner. En af de mest almindelige metoder er at tage et koldt bad, dykke ned i et koldtvandskar eller bruge kolde kompresser på specifikke områder af kroppen. At tage et dyk i et koldtvandskar kan være en udfordring første gang, men efterhånden som man vænner sig til det, kan det føles energigivende og forfriskende.

Der er flere mulige fordele ved at bruge et koldtvandskar til koldtvandsterapi, herunder:

  • Øger blodcirkulationen
  • Reducerer inflammation
  • Øger energiniveauet
  • Forbedrer immunforsvaret
  • Øger koncentrationen
  • Forbedrer søvnkvaliteten
  • Reducerer stress
  • Øger modstandskraft over for kulde
  • Kan modvirke træthed
  • Kan hjælpe med at øge hudens elasticitet og fasthed

Det anbefales, at koldtvandsterapi, især med brug af et koldtvandskar, bruges som en form for træning, hvor man gradvist øger tiden man bruger i koldt vand. At tage et dyk i et koldtvandskar kræver tilvænning, men med tiden vil det øge ens modstandskraft over for kulde. Du kan læse om hvordan du kommer godt i gang med at isbade her.

Forskellen på kuldeterapi og koldtvandsterapi

Mange forveksler kuldeterapi og koldtvandsterapi, som minder meget om hinanden.  

Kuldeterapi og koldtvandsterapi er begge metoder, der involverer eksponering for koldt vand eller lave temperaturer for at opnå sundhedsmæssige fordele, men de adskiller sig i hvordan de anvendes.

Kuldeterapi som også kaldes også kendt som cryoterapi eller kuldebehandling, involverer at eksponere kroppen for ekstremt kolde temperaturer i et kort tidsrum. Dette kan gøres ved at opholde sig i et kammer med minus 130 grader Celsius eller ved at anvende kolde pakninger til specifikke områder af kroppen.

I modsætning hertil involverer koldtvandsterapi at tage et kortvarigt bad i et koldtvandskar eller brusebad i koldt vand. Det kan også involvere at dyppe i en sø eller hav, eller at tage et koldt bad eller brusebad hjemme.

Begge metoder har meget af de samme gavnlige effekter, men primært er kuldeterapi mest brugt til smertelindring og koldtvandsterapi er mere for mentalt velvære. I korte træk, Kuldeterapi er ekstrem kold terapi, hvor Koldtvandsterapi er kold terapi.

Hvad viser studierne om koldtvandsterapi?

Flere studier har undersøgt effekten af ​​koldtvandsterapi og har fundet, at det kan have en række positive effekter på kroppen. Især når man dykker ned i et koldtvandskar efter træning, kan det reducere muskelsmerter og forbedre restitutionen. 

En undersøgelse fra 2016, som blev offentliggjort i Journal of Science and Medicine in Sport, fandt for eksempel, at koldtvandsterapi efter træning kan reducere muskelsmerter og forbedre restitutionen. En anden undersøgelse fra 2015, som blev offentliggjort i International Journal of Sports Medicine, fandt, at koldtvandsterapi kan øge blodgennemstrømningen og reducere inflammation i musklerne. 

Derudover kan koldtvandsterapi også have en positiv effekt på hud, hår og hårtab, hjertesundhed og mental sundhed. At bruge et koldtvandskar kan også hjælpe med at forbedre søvn, øge modstanden mod stress og forbedre humør. Ønsker du et effektivt koldtvandskar, der giver dig alle de positive effekter af koldtvandterapi, vil vi anbefale vores Isbad Deluxe, som er vurderet til bedst i test.

Læs næste

Sådan kommer du i gang med isbade

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.